Aktiviteter

Tre ting du skal besøge i Sønderborg

Sønderborg er en af Sønderjyllands mest ikoniske byer, der hvert år besøges at tonsvis af udenlandske turister, men knap så mange danske turister. Og det er en stor skam for Sønderborg har rigtigt meget at byde på, som man ikke finder mange andre steder. Så hvis du endnu ikke har besøgt denne fantastiske by, kommer der tre ting som du bør overveje at besøge. 

1: Sønderborg slot – Gå i Christian den andens fodspor

Det første sted man bør besøge når man ankommer til Sønderborg er selvfølgelig Sønderborg slot. Slottet har eksisteret siden den tidlige middelalder og har flere gange ageret som fæstning mod udenlandske fjender. Slottet er dog i dag nok mest kendt for at være stedet hvor kong Christian den 2. sad fanget. Her gik han eftersigende rundt om et lille borg så mange gange at hans tommelfinger til sidst var in graveret i det. Slottet er idag utrolig velholdt og giver derfor en fascinerende rundtur i Danmarks dramatiske historie. Tillfangetagesen af kong Christian den 2. førte i sin tid til Skipper Klemens oprør hvilket er noget af det tætteste Danmark har været på en egentlig borgerkrig.

2: Dybbøl mølle – Betragt slagmarken der delte Danmark

Det næste sted man bør besøge hvis man befinder sig tæt på Sønderborg er Dybbøl mølle. Det var her Danmarks skæbne blev forseglet i den anden slesviske krig i 1864 der i  sidst ende førte til at Sønderjylland blev en del af det tyske kejserrige. Det var ved Dybbøl at danskerne forsøgte at presse tyskerne tilbage, dog uden held, da tyskerne var i klart overtal og der kom ingen forstærkninger fra hverken englænderne eller russeerne som man gik og håbede i København. Ved Dybbøl kan man ligesom på Sønderborg slot få den danske historie helt ind under huden. Det er bestemt et besøg værd.

3: Gågaden – find et stort udvalg af unikke produkter

Det tredje og sidste man bør besøge hvis man er i Sønderborg er deres fantastiske gågade. Sønderborg byder på massevis af små unikke butikker hvor man kan finde næsten alt imellem himmel og jord. Blandt andet findes der her stadig skræddere og broddieirer som man ikke finder mange andre steder. Så hvis du er på udkig efter en ny taske hvad enten det måtte være en hånd- eller skuldertaske til konen eller en lækker computer taske i læder til jobbet, så er du kommet til det helt rette sted.  Udover mange hyggelige butikker byder byen også på massevis af små spisterrier hvor du kan prøve alt godt fra både det danske og ikke mindst det sønderjyske køkken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *