Aktiviteter

Opdag nye sider af Sønderborg – spil Pokemon!

Spillet har taget verden med storm, både unge og gamle. Hvor mange fnyser og ryster på hovedet af det interaktive spil, hvor man skal bevæge sig fysisk rundt, for at finde og fange de mange Pokemoner, ser mange, især forældre, det som en kærkommen mulighed for at få børnene udendørs. Tilmed får man set nye sider af steder, som man måske følte man kendte så godt.

 

Hvordan hænger det sammen?

Spillet er opsat via GPS. Meningen er, at man skal finde Pokemons i sit lokalområde ved at bevæge sig rundt. Konkret sker der det, at spillet henter data fra Google Maps kortlægger dermed det område, som spilleren befinder sig i. På den måde kan man hurtigt få overblik, hvor man skal gå hen for at fange en Pokémon, træne dem man allerede har, eller kæmpe mod andre. For at spille spillet skal man selvfølgelig have en god internetforbindelse og hastighed. Se mere om internet hastighed her.

Når man nærmer sig enten en Pokémon eller et såkaldt Pokéstop på kortet, gælder det om at holde telefonens kamera op mod virkeligheden – og pludselig er Pikachu, Charmander eller Onyx at se på skærmen. Man kan sige at de fysiske rammer smelter sammen med det fiktive Pokemon-univers.

Der er tilmed stor forskel på hvilke Pokemoner der dukker op, alt afhængig af hvilket terræn du bevæger dig i. Er du tæt på vand, vil du støde på vand-Pokemoner, og er du tæt på grusgrave/stenbrud vil du møde sten-Pokemoner osv.

 

Og hvad er der så godt ved det?

Jo, først og fremmest er spillet skyld i, at så mange børn og voksne er samlet om en interesse. Spillet kan spilles af unge såvel som gamle, og formår virkelig at få folk op fra sofaen. Børn mødes med kammerater efter skole og spadserer i samlet folk gennem byen på jagt efter Pokemons. Teenagere spænder rundt i skoven, i stedet for at sidde plantet foran computer eller fjernsyn i timevis. Voksne tager en længere aftentur, for lige at udforske nye terræner. Alt i alt kommer folk mere ud, får mere motion og bliver mere sociale.

 

Hvor kan man finde de bedste Pokemoner i Sønderborg?

Konceptet bag Pokomonernes gemmesteder er, at disse ved mærkesteder. Disse mærkesteder dækker ting som arkitektoniske perler, skulpturer, springvand og andre iøjnefaldende steder. De farverige fantasidyr er især at finde i skulpturparken Augustiana, de mange slotte, Dybbøl Banke og museerne.

God jagt!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *