Uncategorized

Konsekvenserne af søvnmangel

Mennesket bruger i gennemsnit ca. 8 timer om af døgnet på at sove, dog sover man lidt mindre, når man bliver ældre. Det betyder at mennesket bruger næsten en tredjedel af deres liv på at sove og på at opholde i sengen, hvor sengen er rigtig vigtigt for, at man kan få hvilet og få en god nats søvn.

Men hvilken slags seng er den rigtige for søvnen, hvis man bevæger sig meget om natten, vil en enmandsseng givetvis være for lille. Hvis man sover med en partner, kan en halvanden mandsseng hvor man ligger for tæt gøre så at man ikke får hvilet ordentligt.

Værn om din nattesøvn

Uanset om du arbejder 12 timer om dagen eller har sommerferie, vil en god nattesøvn altid gavne rigtig meget. De fleste kan nikke genkendende til at være træt forbindes hurtig med irritabelt, kort for hovedet og manglede overskud, som enten kan skyldes at man har sovet dårligt, sovet for lidt eller en kombination. For lidt søvn kan skyldes at man skal pendle lang vej til arbejdet, som fra Sønderborg til Aarhus alle ugens hverdage eller transporttiden bliver forlænget grundet de offentlige transporttider.

En god nattesøvn er vigtigt værne om, da det kun kommer en selv til gode, både på den lange bane men også på den korte. For at nævne det helt ekstreme, kan søvn forkorte ens levetid, hvis man sover mindre end seks timer om dagen, hvilket giver en klar indikation på, hvor vigtig søvnen er for mennesket.

Bredt udvalg

Størstedelen kender til de klassiske senge som enkeltmandssenge, halvandenmandsseng eller dobbeltsenge. Vi har alle sammen forskellige behov tager derfor udgangspunkt i sig selv eller egen præferencer, for størrelse, materiale og farve. Udover sengens størrelse er der valgmuligheder i madrassens fasthed, hvor nogle kan foretrække den helt hårde madras, hvor andre ønsker en blød madras. Dertil kommer der materialer som sengen og madras kan være lavet, hvor bambusfibre eller memory skum blot er nogle få, af de tilgængelige materialer på markedet. Senge fylder meget i vores hverdag og derfor kan det være en god idé, at sætte sig i tingene, før man vælger at investere i sig selv med en ny seng. Markedet er stort og der er mange muligheder, så det burde være overskueligt at finde en seng som er tilpasset til sine personlige præferencer.

Undersøg markedet

Når du skal en ny seng, vil det være en fordel at undersøge markedet, online såvel som fysisk, inden man beslutter sig for et køb. Der er udarbejdet mange tests af senge på internettet, som kan give et indblik i de forskellige modeller og typer af senge. Derudover vil en fysisk butik kunne hjælpe dig med at se størrelsen på de forskellige modeller, hvis man er i tvivl. Ydermere man kan få personlig hjælp via en medarbejder, som har en større indsigt og viden af senge, som vil kunne give råd og guide til hvilken seng, vil være den rigtige for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *