Uncategorized

Inspiration til gør-det-selv projekter denne sommer

Sommeren er over os, hvilket indbyder til de helt store gør-det-selv projekter. Skal der ligges nye sten i indkørslen? Skal der males indvendigt? Eller noget helt tredje? Der er mange muligheder for de helt store gør-det-selv projekter, og vi kommer her med 3 forslag, der kan inspirere dig til at kaste dig ud i årets projekt.

 

Byg en bålplads

Mangler du et sted at tage ungerne hen en hyggelig aften, med ild i bålet og et par snobrød på pind? Ja så kunne en bålplads være noget for dig.

Hvordan bålpladsen skal se ud, er helt op til dig. Skal den være overdækket? Skal der være siddepladser? Hvor stort skal det være? Det er en god idé at planlægge dette inden man tager første spadestik.

Det kan også være en idé at kigge på, hvilket materiale man ønsker at bruge, for at finde ud af hvor meget det kommer til at koste, inden man kommer for godt i gang.

En bålplads er et projekt der er relativt lige til, men sørg lige for at læse op på reglerne for mindre bål først.

 

Hvad med en træterrasse?

En træterrasse er et lidt større projekt, og sætter lidt krav til at have tålmodighed, og flair for at arbejde med træ. Det vil først og fremmest kræve en god portion planlægning, hvor du skal tage højde for solforhold, højde, og adgangsforhold.

Derefter kan det være en god idé at lave en skitse af terrassen, så du ved hvor stor du vil lave den, og dermed også ved hvor meget og hvilke materialer du skal bestille.

Herefter skal materialerne bestilles, til et fundament, stolper, en underliggende støtte, og beklædning. Når du har gjort det, skal den underliggende støtte etableres, stolper og tværliggende bjælker placeres, og etablere et fald væk fra huset.

Til sidst skal man montere terrassebrædder, hvor du vurderer hvilken afstand du vil have mellem brædder, og hvilke skruer du vil anvende. Handytools.dk kan hjælpe dig med at få et overblik over hvilke hånd- og elværktøj der findes på markedet, så du kan få bygget den helt perfekte terrasse.

 

Kast dig ud i dit eget havehegn

Du kan også lave dig et havehegn, der kan afgrænse inden i haven, ud til vej eller mod naboer. Der er mange spændende muligheder, der kan gøre din have mere privat, eller skabe læ mod vinden.

Du starter med at save en lægte eller et bræt i samme længde som hegn-sektionerne + tykkelsen af 1 stolpe. Denne skal du bruge som afstandspind til at måle med.

På placeringen hvor du vil sætte den første pæl, graver du et hul med en spade, og et pælebor. Brug lægten til at måle fra hullet, og når lægten ender, skal du grave det næste hul. Stolperne skal ca. 40 cm ned i jorden, og hullet fyldes med cement til det kan dækkes af lidt jord og græstørv.

Når cementen efter 24 timer er hærdet, skal beslag monteres, og hegnet kan sættes op i beslagene. Vaterpas og snor kan hjælpe med at gøre arbejdet lige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *