Aktiviteter

Det har Sønderjylland at byde på

Sønderjylland er mere end kaffe og store mængder af kage – også kaldt det sønderjyske kaffebord.

Natur

Forestil dig du går en tur gennem en kornmark en sommerdag med høj solskin, du kan mærke den friske vind puste til dit hår og det eneste du kan høre er græshoppernes sitren i det høje græs- ren afslapning og idyl. Sådan er Sønderjylland.  Den sønderjyske natur består af bl.a. af fladt marskland, der grænser op til vadehavet, hvis unikke sammensætning gør det til et helt specielt naturfænomen.  Byen Aabenraa er ligger helt inde ved bunden af Aabenraa fjord, hvor flotte vandreture i det bakkede landskab nord for byen gør den til et besøg værd.

Festival

Et af sommerens højdepunkter som tiltrækker rigtigt mange turister fra nær og fjern hvert år i det sønderjyske er Tønderfestivalen. Tønderfestivalen finder sted i August og er kendetegnet ved at have sit hovedfokus på folkemusikken. Her bidrager musikere fra hele verden med hver deres præg og hele byen som forvandlet og er bestemt et besøg værd.

Værner om det lokale

Man kommer som beboer i Sønderjylland om det enten er Sønderborg, Aabenraa eller Tønder hinanden mere ved end tilfældet er ved de større danske byer som Aarhus og København. Her eksisterer muligheden for, at den lokale købmand kan huske dit navn, når du kommer ned og handle.  Netop det lokale perspektiv og muligheden for nemmere at møde mennesker med samme interesser som sig selv, gør Sønderborg til et  et ideelt sted at finde en ny roomie eller en lejlighed. Det er ganske enkelt nemt at falde til, uanset hvilket sted i verden man kommer fra.  Den nye roomie eller lejebolig er ikke længere end et par klik væk, hvor man på https://www.findroommate.dk, kan finde enten sin nye roomie eller en lejebolig.

Tættere på grænsen

Sønderjylland er den sidste del af det ganske danske land man kommer gennem inden sproget ændres til tysk, hvilket har sat sit præg på landsdelen før i tiden, men også nutidigt. Det er nemt lige at krydse grænsen og købe alverdens billige varer med hjem, hvor butikker som Fleggaard og Otto Duborg har et bredt sortiment.

Attraktioner

Derudover kan man mærke historiens vingesus ved Dybbøl Mølle, som var centrum for adskillige kampe mellem danske og tyske styrker under de slesvigske krige i 1848-1849, men også i 1864.  Dybbøl Mølle er i dag et museum med udstillinger, hvor det er muligt at opleve møllens historie.

Andre nævneværdige attraktioner i det sønderjyske kan eksempelvis nævnes Møgeltønder, som er mest kendt for Schackenborg Slot, der indtil for ganske nylig har huset en del af den kongelige familie, nærmere bestemt Prins Joachim og Prinsesse Marie plus parrets børn. Slottet er omkranset af en flot voldgrav og nogle flotte haver, som bestemt er besøget værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *