Uncategorized

Guide til skønhed og velvære

Skønhed og velvære er unægtelig noget som altid har fyldt meget gennem tiden – både for mænd og kvinder. Selvom det er vigtigt at huske, at det er det indre der tæller, så skader det ikke hvis det udenpå ser fornuftigt ud. Grundet den store interesse for emnet, så findes der derfor masserer af forskellige tilgange til, hvordan man bedst opnår de ønskede resultater.

Skønhedsidealer gennem tiden

Skønhedsidealer er noget der har ændret sig gevaldigt gennem tiden. I stenalderen blev det at være lille, tæt og fysisk stærk anset som værende tiltrækkende og ensbetydende med gode overlevelsesegenskaber. Igennem tiden har ideen om den ”perfekte krop” og det rigtige udseende ændret sig gevaldigt. I dag er der langt mindre fokus på de basale overlevelsesegenskaber og større fokus på generel velvære. Kropsidealet har i 2020 derfor ændret sig. Den naturlig men stadig veltrænet krop er typisk det, der betegnes som værende ønskværdigt. Det at se ung ud og have en flot stram hud, er blevet ensbetydende med at være sund og tiltrækkende.

Der findes forskellige tilgange til hvordan man bedst opnår det eftertragtede ungdommelige og fitte look. Overordnet set kan man inddele tilgangene i to overordnede kategorier.

Kosmetiske indgreb

Disse indgreb kaldes også plastikkirurgiske indgreb. Ved sådanne indgreb ændrer man på sit udseende ved at lave kirurgiske indgreb, af forskellige variationer, for at komme til at se ud som man ønsker. Der findes mange forskellige kosmetiske indgreb, men de mest typiske er rynkebehandlinger i ansigtet med botox eller deciderede ansigtsoperationer. Botox er et kemisk middel, der sprøjtes ind under huden for at få den til at fjerne mimiske rynker, der er rynker som opstår når man bevæger ansigtet f.eks., smiler eller ser bekymret ud.

Ansigtsoperationer eller ansigtskirurgi er når man laver større eller mindre operationer, hvor der f.eks. fjernes små hudstykker, hvorefter såret syes sammen. På den måde opnås den eftersøgte opstrammende effekt. Hos Cerix har de stor erfaring med begge typer af indgreb.

Kost og motion

Alternativet til de kosmetiske indgreb er en sund livsstil med massere motion og fokus på kosten. Denne tilgang til det fitte og ungdommelige look er en mere langsigtet plan. Her vil man sjældent se lige så hurtige resultater, og det kan derfor være uoverskueligt for mange. Derudover er der også mange, der ikke kan holde en eventuel kur eller diæt over længere tid. Det skyldes dog typisk, at det er svært at passe disse ind i en travl hverdag og at resultaterne først begynder at vise sig efter noget tid.

I forhold til at kunne holde den sunde livsstil i hverdagen, så kan det være en god ide at prøve 80/20 reglen. Her accepteres det at der skal være plads til hyggen og en god middag i ny og næ. Så længe det ikke tager overhånd og at man holder sig til de sunde valg 80% af tiden, så vil man stadig opnå de ønskede resultater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *