Aktiviteter

Fyn er fin men i Sønderjylland har de svin og vin

Sønderborg er en historisk by. Det første sikre vidnesbyrd går helt tilbage til 1256 år, og det er meget sandsynligt den er ældre. Desværre tog byen slem skade under belejringen af Dybbøl-skanserne i 1864. Dette har givet byen et særpræget udseende med en kombination af nye og gamle bygninger.

Sønderborg er et dejligt sted, som du skulle tage og besøge. Udover svin og vin har de nemlig mange andre ting, man kan lave. Vi guider dig.

Inden du tager afsted

Rigtig mange danskere tager flyet mange timer på den anden side af jorde for at tage på ferie. Det er selvfølgelig også fedt, når man har tiden til det, men det er ikke altid, man lige har en uge eller mere ferie.

Mere kan dog også gøre det. Du kan tage til Sønderborg over en weekend. Det kan være i forlængelse af en tur til grænsen og billige drikkevarer. Det koster ikke særlig mange penge, og hvis det er, du er lidt flad for tiden, er det ikke mere uoverkommeligt end at Google ’lån penge’ og finde det bedste og mest ligetil lån. Klik her hvis du vil blive præsenteret for en oversigt over lån, der går udenom bankerne.

Gråsten slot

At det er et dejligt område bliver understøttet af, at selve kongefamilien kommer på besøg i deres sommerresidens på Gråsten slot fra slutningen af juli til starten af august.

I den periode kan man virkelig føle sig nært beslægtet med kongehuset. Det er nemlig muligt at se vagtskifte og vinke til dronningen.

Næsten ligeså godt er det, når de kongelige ikke er på slottet. Så er der nemlig rig mulighed for at gå hyggelige og romantiske ture i den utrolig flotte slotshave. Du kan også se den mindeværdige slotskirke.

Ringriderfesten

Hvis du kan planlægge det sådan, at du både kan komme til ringriderfesten og se dronningen, er det helt klart at foretrække. De to begivenheder ligger nemlig på samme tid.

Ringriderfesten er årets helt store begivenhed. Selvom arrangementet ligner en klassisk byfest med karruseller, diverse boder og telte med traditionsbunden musik, er denne her fest dog noget specielt med ringridningen som omdrejningspunkt. Ringridningen bliver praktiseret med en twist. Det er nemlig både muligt at deltage til hest og med en pyntet og meget farverig cykel.

Derudover skal man da ikke misse det flotte rytteroptog og den dertilhørende musik og fyrværkeri mandag aften.

Sønderborg revyen

Dette er også et arrangement, du ikke skal gå glip af. Revyen er utrolig populær og rigtig mange gæster vender tilbage år efter år. Hertil skal du spise den efterhånden klassiske revymenu inden forestillingen, så du kan sætte dig til rette med en god fornemmelse i mave og sind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *