Aktiviteter

Familietid – kvalitetstid med de små

Det er morgen, de små skal op og i tøjet, der skal laves morgenmad og de små skal afleveres i børnehaven eller skolen. Arbejdet skal passes hele dagen og der bliver i det hele taget tilbragt ganske få timer med de kære små. I en travl hverdag flyder dagene nemt sammen, og man kan nemt være tilbøjelig til at lade rutinerne tage over. Det er selvsagt vigtigt med faste rutiner, for at hverdagen fungerer, men det er samtidig vigtigt at huske på kvalitetstid og nærvær med børnene.

Travl hverdag – undgå stress

For i det hele taget at have overskud til at være nærværende med dine børn, så kræver det, at der er overskud til det i en travl hverdag. En travl hverdag er ikke noget unormalt, og langt de fleste har et arbejde der skal passes. Det er derfor vigtigt at huske at trække vejret dybt og slappe af i ny og næ. Det at lave nogle dybe vejrtrækninger beroliger nervesystemet, og det er vel anerkendt at denne nemme øvelse er yderst effektiv i kampen mod en stresset hverdagen.

En anden ting, som kan være fornuftigt at huske, er at ingen kan nå det hele. Det at have gang i mange ting på samme tid kan hurtigt virke uoverskueligt, og det er derfor en god ide at fokusere på få ting ad gangen. I stedet for at gøre det hele halvt, så gør en ting af gangen helt!

Aktiviteter

I forhold til aktiviteter som du kan lave med dine børn, så er der heldigvis et bredt udvalg. Det behøver ikke at være en tur til Disney land for at være kvalitetstid. Så længe i er sammen og der ikke er forstyrrelser som fjerner dit fokus fra oplevelsen, så vil dit barn med garanti føle sig i fokus.

Af aktiviteter som kunne give et frisk pust til hverdagen kan nævnes små spontane udflugter. En tur i lejetøjsbutikken efter børnehaven eller skolen vil med garanti falde i god jord. Alternativt kunne legetøjet købes på forhånd og på den måde kunne man bruge tiden på at lege med det. Hvis du savner inspiration til børnelegetøj, så har houseofkids.dk et bredt udvalg, samt stort set alt andet til dine børn.

En anden aktivitet, der nemt kan laves om til kvalitetstid, er madlavningen. Det er en stor del af de fleste familiers aftener, og i stedet for at placere ungerne med en skærm mens du laver mad, så inkluder dem i processen i stedet. Det er hyggeligt, og de kan lære en masse!

Voksen tid

Ud over kvalitetstid med de små, så er det vigtigt at huske også at pleje forholdet. Planlæg en date-night et par gange om måneden. Om I laver maden selv eller tager ud og spiser er underordnet, så længe i får tid sammen bare jer. Husk på hvorfor I er sammen og glem ikke romantikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *