Bolig og indretning

Få styr på kloakken

Der er mange der tager kloakken forgivet, og ikke tænker på at kloakken, ligesom så mange andre dele af huset også skal vedligeholdes. Så her er en guide i de mest vigtige kloakting du skal huske på som husejer.

 

Kloak

Ja, kloakken. Der er mange der tager den forgivet. Forestil dig at du til en fødselsdag, eller for den sags skyld en helt almindelig aften ikke havde mulighed for at gå i bad, vaske tøj, eller gå på toilettet! De mennesker der oplever at deres kloak slet ikke virker, har det med at beskrive kloakken som et menneske ret! Det er måske lige at presse den, men det er i hvert fald vigtigt! Så hvad kan du gøre for at det ikke sker tænker du måske?

 

Tv-inspektion af kloakken

Du kan kontakte din lokale kloakmester og spørger efter en tv-inspektion af din kloak. Her bruger man altså et kamera til kloakken, hvor man tager billeder af de skader der måske befinder sig i den. Det er vigtigt i den forbindelse at sige at det ikke er sikkert at du mærker at der er skader. Ligesom du ikke mærker at der er en flænge i din rude i bilen, mærker du ofte ikke at der er skader i kloakken. Du mærker det ikke lige indtil din kloak er forstoppet og du ikke kan bruge den overhoved. Kloakskader kan man udbedre uden at skulle grave hele din forhave op, men det kan man kun gøre hvis man laver tv-inspektionen i god tid. Hvis kloakrøret er faldet helt sammen, kan man ofte ikke gøre andet end at grave det op. Det er altså vigtigt at man tjekke kloakken regelmæssigt.

 

Rensning af kloakken

Når man er husejer, er der mange ting man skal huske. Hvis du har et træhus, skal det males, tagrenderne skal tømmes for blade. Men hvor ryger bladende hen hvis du ikke får fjernet bladende? De ryger i kloakken. Men kloakken ville ikke være meget værd hvis der bare kunne ryge blade og grene i kloakken, derfor sætter man en tagnedløbsbrønd eller sandfangs brønd som det egentlig hedder. Den fanger altså alle bladene så de ikke ryger ud i kloakken. Det betyder også at den skal tømmes en gang om året. Hvis dette ikke sker at risikere du en oversvømmelse, da din kloak bliver blokeret af de mange blade og grene. Du skal altså bruge det der hedder en kloakrenser. Et ekstra tip med på vejen er altid at finde en test af diverse produkter til huset. Altså en forbrugertest af eksempelvis en kloakrenser, eller en højtryksrenser, som man kan bruge hvis kloakken er stoppet.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *