Bolig og indretning

Få inspiration til en sjov indretning af børneværelset

Der er mange forskellige meninger på hvordan du indretter børneværelserne bedst, og er fantastisk da det giver mulighed for at kombinere flere forskellige stile, og derved have dit eget personlige præg på hjemmets børneværelser. I artiklen kan du få gode idéer til hvordan du og dine børn kan få mere ud af børneværelserne, og samtidig et af de fedeste værelser.

Tænk leg og sjov når du indretter

Børneværelset handler mindre om æstetikken i værelset og mere om de praktiske muligheder der er for leg og sjov. Derfor er den en god idé at starte med at du gør op med dig selv, hvilke behov der er dine og hvilke behov der er dine børns. Et behov som forælder kan være at børnene skal have deres eget tøj, på deres egne værelser, men det er ikke børnenes behov, og hvis værelserne er små, kan det være en god idé at finde et andet sted at opbevare børnenes tøj indtil de rammer en alder hvor det bliver deres behov. Det vil give langt mere plads i de små børneværelser til sjov og leg, og det er jo i bund og grund, det et børneværelse skal byde ind til.

Skab ro med den rigtige farve på væggene

Der er altid den helt store debat, når det kommer til farven på diverse børneværelser. Børneværelser har det dog med at være meget rodet, og rodet skyldes ofte meget farverigt legetøj der ofte fylder hele rummet. Det roede børneværelse kan virke meget forstyrrende hvis væggene også er malet i andre farver end hvis, og derfor er det en rigtig god idé at male børneværelset hvidt som kontrast til rodet. Den hvide farve skaber en rolig atmosfære i rummet, som dine børn også vil værdsætte. Det er også muligt at benytte tavlelak, til at male den ene væg hel sort, så har børnene mulighed for selv at tegne med kridt på væggen som altid kan vaskes af, og derved præge værelsets udseende.

De fleste genstande og møbler der skal i kontakt med et børneværelse bør være slidstærke, rare at røre ved og utrolig nemme at rengøre, da børnene ofte er lidt hårdere ved møbler end voksne er. Sørg eventuelt for et justerbar skrivebord, så det kan bruges i mange år frem i tiden. Find en ergonomisk stol, som er behagelig at side i! Det er vigtigt at passe på de små kroppe, så de ikke får en dårlig holdning fra en tidlig alder. Med et skriveområde, kan de for alvor fordybe sig.

Ligesom møbler har malingen til børneværelser også nogle ekstra krav, men mindre at du vil male børneværelserne over i ny og næ. Hvid maling til børneværelser bør som udgangspunkt have et højere glanstal end maling til andre rum, og gerne glans 8 eller højere, så det er til at vaske væggene når børnene har kravlet rundt på hele værelset.

Få mere plads på børneværelset

Små børneværelser har ofte problemer, med at der ikke er plads nok, når de nødvendige møbler har taget sin plads i værelset. Der er mange måder hvorpå du kan skabe mere plads i rummet, men en af de helt effektive er at vurderer hvilke møbler og legetøj som børnene ikke bruger mere, eller faktisk aldrig har brugt. Det er en klar fordel at være opmærksom på dette, så du har mulighed for at tage gammelt legetøj eller gamle møbler, kravle op ad husets lofttrappe og gemme det væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *