Bolig og indretning

Boliginvestering: Tre ting du skal se efter når du køber bolig

Sønderborg har i løbet af de sidste år oplevet en stigende interesse fra boligkøbere. Stadigt flere og flere danskere ønsker at bo i rolige omgivelser omgiver af skøn natur – og det har Sønderborg masser af. Hvis du selv står i din situation at du ønsker at købe en ny bolig, så giver vi dig her vores bedste tips til, hvad du bør se efter, når du køber ny bolig.

Sørg for at undersøge lokalplanerne for din bolig

Det første du altid bør undersøge, når du skal købe en bolig, er lokalplanerne for din bolig. I lokalplanerne vil det fremgå om der er planlagt større investeringer eller projekter som kan påvirke din bolig enten positivt eller negativt. Her kan du få et indblik i, om du køber en bolig til den rette pris, og hvad du kan forvente i årene efter, at du er flyttet ind. Du kan altid finde lokalplanerne for en given adresse ved at henvende dig på kommunen.

Sørg for at få lavet en uvildig tilsynsrapport

Det næste du bør få gjort, er at få lavet en uvildig tilsynsrapport af din mulige kommende bolig. I mange tilfælde vil boligejeren få lavet en tilsynsrapport, men det betyder ikke at du ikke selv kan få lavet din egen tilsynsrapport. Ligesom det er tilfældet med mange andre aspekter af et boligsalg, er det en god ide at få uvildige øjne på områder som det her. Det koster ikke ret mange penge at få lavet, men hvis rapporten finder, at der er nogle skader som skal udbedres, som ikke er blevet fundet i første omgang, så kan det lynhurtigt blive til en rigtig god investering for dig.

Her er det særligt vigtigt, at elementer som dit tag, dine tagrender og dit fundament virker som det skal. Det er ofte her, at skader kan blive overset, og de er nogle af de dyreste at få udbedret.

Sørg for at få hjælp af en boligadvokat med lokalkendskab

Den sidste ting du bør sørge for at få fat i, når du skal købe en bolig, er en dygtig boligadvokat. Her er det særligt vigtigt, at du har en boligadvokat der har et godt lokalkendskab i eller omkring Sønderborg. Derudover skal du se en boligadvokat som værende din vigtigste allierede. Boligsælgeren har omvendt ejendomsmægleren som skal hjælpe ham eller hende. En boligadvokat kan således hjælpe dig med at sørge for, at alt er i orden i forhold til selve handlen og at alle regler og forpligtelser bliver overholdt for begge parter, men de kan også hjælpe dig direkte i selve forhandlingen om boligen.

Og det er blandt andet her, at deres lokalkendskab bliver afgørende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *