Aktiviteter

4 familieoplevelser i Sønderjylland

Hvad enten du i bor i Tønder, Aabenraa, Haderslev, Sønderborg eller nogle af de andre sønderjyske byer, så er der en masse spændende oplevelser for hele familien. I kan bl.a. kører med veterantoget fra Haderslev til Vojens, opleve krigen i 1864 på Dybbøl Banken, tage et smut forbi Vojens Hallerne eller besøge en bondegård. Læs mere om de forskellige familieaktiviteter lige her.

En tur med veterantoget

Lyder en familietur med fart over feltet og smukke naturoplevelser som noget for dig og resten af familien? Hvis ja, så er en tur med veterantoget helt sikkert noget jer. Veterantoget kører mellem Haderslev Bystation ved Rådhuset og Vojens Banegård, og stopper undervejs i Hammelev og Styding.

Ikke nok med at det er en hyggelig tur for hele familien, hvor man kan opleve det smukke landskab så er det også en rejse tilbage i tiden. Veterantoget er nemlig et afbillede af et typisk sidebanetog fra 1930-50’erne, der bliver trukket afsted af et diesellokomotiv med sine flotte trækvogne.

Oplev krigen i 1864 på Dybbøl Banke

Hvis du er til en lidt mere spændende og action fyldt historiefortælling, så bør du opleve krigen i 1864 på Dybbøl Banke. Hver lørdag og søndag i vinterperioden kan du og din familie møde soldaterne, der fortæller en sanserig historie om den hårde kuldeoplevelse imens, du holder soldatens gevær.

Du og din familie kan opleve denne fantastiske tidsrejse hos Historiecenter Dybbøl Banke, hvor I bringes ind blandt almindelige mænd på Dybbøls slagmark i 1864.

Vojens Hallerne

Hvis du og din familie ikke kan blive enige om jeres næste familieoplevelse, så bør I overveje at ligge et besøg forbi Vojens Hallerne. Der kan I nemlig opleve lidt for en hver smag. Du kan f.eks. vælge at stå på skøjter på den glatte is, dyrke sport i idrætshallen eller pakke badetøjet og hoppe i vandet i svømmehallen.

I svømmehallen finder du rutchebaner til børnene, hvor de kan mærke suset i maven. Hvis du vil slappe af imens børnene leger og plasker rundt i vandet, så kan du læne dig tilbage og nyde spabadet eller den dejlig varme sauna.

Besøg en bondegård

En anden sjov oplevelse for hele familien kan prøves hos en af de mange bondegårde i Sønderjylland. Der findes nemlig en god håndfuld steder, der lukker jer ind på deres bondegårde, så I kan komme helt tæt på dyrene, markerne og de natursmukker områder, som bondegårdslivet indebærer.

Du vil sikkert også opleve andre sider af bondegårdslivet. Du vil højst sandsynligt se, at bonden bruger hans såkaldte ”staldkat” til at tømme stalden eller hente wrapballer fra marken. En ”staldkat” er også kendt, som en minilæsser. Hvis du selv er bondegårdsejer, så kender du til vigtigheden af en god minilæsser. Thaler har bl.a. produceret minilæssere siden 1999.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *